Fennikelsalat med citrus og kammuslinger

Roulade med mandelkrokant og blød chokoladecreme

Det er en god ide at forsøde eftermiddagskaffen med en syndig kage. Denne roulade er som en lille bid af himlen, hvis jeg selv skal sige det. Den knasende mandelkrokant og den bløde chokoladecreme går altså lige i hjertet. Lav en lækker kop kaffe til, det kræver den..

 

Chokoladecreme

100 gram god mælkechokolade
2 dl piskefløde
1 blad husblas

Start med at komme husblas i rigeligt med koldt vand. Hak din chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med fløden. Chokolade og fløde varmes op ved middelvarme til lige under kogepunktet. Det er vigtigt, at blandingen IKKE kommer i kog. Tag gryden af varmen, vrid husblas og kom det i gryden. Når husblas er smeltet, røres den forsigtigt med cirkulære bevægelser ud i flødeblandingen.
Når blandingen er kølet lidt af, kommes den i en frysepose og sættes på køl. Blandingen skal køles godt ned ca. 3 timer eller natten over.

Mandelkrokant

75 gram sukker
50 gram mandler

Fordel sukker i et jævnt lag på en pande, og varm det langsomt op ved lav varme. Undgå at røre i sukkeret før det er helt smeltet. Når sukkeret er smeltet og har fået en gylden brun farve, kommes mandlerne på panden. Rør gør rundt så karamellen omslutter mandlerne, og kom det så over på et stykke bagepapir, lad det køle. Når mandelkrokanten er kølet af, hakkes den. Tag lidt af den hakkede mandelkrokant fra til pynt, det resterende skal bruges til selve rouladebunden.

 

Rouladebund

3 (M/L) æg
100 gram sukker
125 gram mel
1 tsk. bagepulver
hakket mandelkrokant

Kom æg og sukker i en skål og pisk det til en luftigt. Sigt mel og bagepulver heri og pisk det godt sammen. Vend den hakkede mandelkrokant i dejen.
Smør dejen ud på en bradepande med bagepapir (ca. 25×35 cm)
Bag ved 200 grader alm. ovn i ca. 6-8 minutter.
(Det er vigtig dejen ikke får for meget, da den skal være blød, så den kan rulles)
Læg rouladen med toppen nedad på et nyt stykke bagepapir og fjern bagepapiret fra bunden.

Når chokoladecremen er blevet helt kold (det er vigtigt, at blandingen får lov at køle helt ned, til den kun er et par grader) hældes den i en skål og piskes til en luftig chokoladecreme.
Fordel den piskede chokoladecreme i et jævnt lag på den afkølede rouladebund. Rul rouladen stramt sammen.

 

Pynt

100 gram god mælkechokolade
Mandelkrokant
(Spiseligt bladguld)

Smelt chokoladen over vandbad og hæld den smeltede chokolade over rouladen. Pynt af med den hakkede mandelkrokant og evt. lidt spiselige blomster samt guld.
Opbevar rouladen på køl til den skal spises.

 

God fornøjelse

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fennikelsalat med citrus og kammuslinger