Tranebærmousse på en bund af portvinsmazarin

Pebernødder

Så blev det december og dermed blev det tid til at påbegynde julebagningen. I dag står den på noget så traditionelt som pebernødder, for det hører sig altså til i december, og man bør gøre sig selv den tjeneste at bage dem selv. De smager skønt og så kommer der den dejligste duft af julebag ud af det.

5f203faa-682c-4930-b335-3e4d025f9f5f

 

Disse pebernødder er med et lille twist af appelsin, men det bliver de bestemt ikke ringere af. Appelsin smager skønt af jul og så passer det virkelig godt til de krydrede julesmage.

 

440f6834-537e-4467-be04-f83e6d03a0d4

 

Det skal du bruge

150 gram blødt smør
150 gram sukker
1/2 dl fløde
1 økologisk appelsin (heraf 1/2 dl saft, samt skal)
250 gram hvedemel
1/2 tsk. stødt ingefær
1/2 tsk. kardemomme
1/2 tsk. stødt nelliker
1/2 tsk. stødt allehånde
1/2 tsk. hvidt peber
1/2 tsk. friskværnet sort peberkorn
1 tsk. stødt kanel
1 knivsspids salt

Kom blødt smør, sukker, fløde, revet appelsinskal og 1/2 dl appelsinsaft i en skål og pisk det hele godt sammen.

Kom de resterende ingredienser (de tørre ingredienser) i en anden skål og bland dem godt, inden de tilføjes til smørblandingen. Rør det hele sammen og ælt så dejen til det bliver en fast klump pebernøddedej. Kom dejen på køl ca. 30 minutter, så er den lettere at arbejde med.

Nu er du klar til at skærer pebernødderne ud. Hvis du har ladet pebernøddedejen stå på køl i længere tid, er det en god idé at tage den ud af køleskabet 15 min. før, så den ikke er for kold, når du skal til at arbejde med den.
Del dejen i nogle klumper, rul dem ud til ensartede ruller med en diameter på ca. 1,5 cm, skær pebernødderne ud med 1 cm mellem. Rul pebernødderne runde, placér dem på en bageplade og bag dem i 7-10 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Jeg gav mine præcis 8 minutter, men det er altid en god idé at holde øje, ovne er forskellige.

Jeg håber, I synes jeres pebernødder er blevet gode, og at det dufter skønt af jul i jeres hjem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tranebærmousse på en bund af portvinsmazarin