Grøn mayonnaise med purløg og persille
Grøn olie
3 dl smagsneutral olie
1 dl grofthakket purløg
1 dl grofthakket persille
Kom olie og purløg i en blender og blend i et par minutter, og hæld så blandingen i en gryde, varm olie- urteblandingen op til 80-90 grader. Hæld blandingen igennem en fin si og køl ned.
Mayonnaise
2 æggeblommer
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. salt
3 dl grøn olie
Kom æggeblommer, salt og æbleeddike i en skål og pisk æggeblommerne luftige, tilsæt så den grønne olie lidt efter lidt til mayonnaisen sætter sig og har den ønskede konsistens. Smag til med salt og evt. lidt citronsaft for mere syre.
Kom den grønne mayonnaise over i et skoldet glas og opbevar på køl. Nyd din mayonnaise som spread til din sandwich, på dit smørrebrød eller som dip til dine fritter. Jeg lavede den for nylig som dip til fritterne, da jeg lavede Moules frites (find den opskrift her).
Ingen kommentarer endnu