Hjemmelavet pasta

img_2852

Hjemmelavet klinger bare altid godt, hvis I spørger mig, og det er ingen undtagelse, når det gælder pasta. Hjemmelavet pasta er en helt anden oplevelse. Jeg elsker personligt pasta, og jeg elsker at lave den selv, og så er det slet ikke så tidskrævende, som det måske kan virke til.

img_2853

 

Det skal du bruge
300 gram Tipo 00 mel
2 æg
4 æggeblommer
1 tsk. salt
1 spsk. olivenolie

 

OBS læs hele opskriften godt igennem inden du starter

img_2854

Bland mel og salt i en tallerken og form det som et bjerg, lav en fordybning i bjergtoppen og placér æg, olivenolie og salt heri (se billede). Pisk æggene ud i melet med en gaffel, til det begynder at samle sig, tag så dej og overskydende mel ud på borde og ælt pastadejen sej.

img_2855

Ælt dejen ved at køre håndfladen ned og trække dejen lang. Når pastadejen har den rette konsistens og dejen er helt ensartet, pakkes den ind i film og kommes den på køl. Den skal hvile i minimum 30 minutter, men kan sagtens ligge længere tid.

Tag pastadejen ud af køleskabet og kør den tynd på en pastamaskine (husk hele tiden at sørge for, at pastaen er drysset med mel, så den ikke klistrer). Når dejen er ca. 2-3 mm i tykkelse køres den til bånd, og her gælder det igen om, at få drysset med mel og pas på med at ligge pastabåndene for meget oven i hinanden. Kog pastaen i 1-2 minutter i saltet vand.

Jeg brugte min pasta i en cremet ret med svampe og røget bacon. Jeg kogte min pasta ganske kort i vand, og lod den tilberede færdig i pastasaucen.

 

img_2856

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet mayonnaise